5 superfoods die jij zeker moet gebruiken

5 superfoods die jij zeker moet gebruiken

Superfoods zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Soms positief en soms negatief. Superfood zijn geen wondermiddelen maar het zijn wel gezonde producten en supplementen die kunnen bijdragen aan jouw optimale gezondheid. 

Daarom beschrijf ik in dit artikel de 5 beste superfoods die ook jij zeker moet gebruiken! Lees snel verder.

Tarwegras

Tarwegras wordt al bijna een eeuw gebruikt als supplement voor een goede gezondheid. Je kunt het persen in een slowjuicer tot een groentesapje of je koopt het in poedervorm als supplement. Het bevat veel vezels, mineralen, vitamine E en C en eiwitten. Een gezonde toevoeging voor jouw dieet dus.

Broccoli

De broccoli is niet heel spannend of exoot maar desondanks wel een echte superfood! Het heeft een heleboel goede eigenschappen. Het kan kanker helpen voorkomen en helpt tegen astma. 

Wil je graag afvallen? Dan kun je meer broccoli eten. Deze groente zit namelijk boordevol vezels. Dit geeft je een vol gevoel en veel vitamines en mineralen tegen weinig calorieën! Op deze manier kun je gezond eten en vet verbranden. 

Tip: Meer tips om af te vallen kun je vinden bij Verantwoord Afvallen.

Quinoa

De laatste tijd wordt deze superfood uit Zuid-Amerika steeds bekender in Nederland. Het zijn zaden afkomstig van een plant die je op veel verschillende manieren kunt eten.  Quinoa bevatten veel voedingsstoffen en zijn ontzettend veelzijdig. Op internet kun je verschillende recepten voor ontbijt, lunch en diner vinden.

Kokos

Kokos is ook een superfood die veel te weinig in de keuken wordt gebruikt. Zeker de kokosolie is een perfecte manier om die bewerkte boter en olie in de keuken te vervangen. Maar ook de kokosmelk is heel gezond  en een prima manier om koemelk mee te vervangen. En het kokosvlees is heel erg lekker en gezond! Dus eet snel meer kokos in de keuken!

Acai bessen

Sowieso zijn bessen supergezond en worden veel te weinig als fruit gegeten. Maar de acai bes is een echte superfood! Acai Bessen groeien in het amazonegebied in Brazilië en kun je eten als bes of als supplement in poedervorm voor bijvoorbeeld in je smoothie. 

Het is een supergezond besje met veel vitamines en mineralen zoals vitamine B, vitamine K, kalium en mangaan, en antioxidanten als resveratrol. 

In dit artikel heb ik je vijf superfoods gegeven die je gezondheid verbeteren wanneer je ze opneemt in je dagelijks dieet. Maar dit zijn zeker niet de enige superfoods die je kunnen helpen om je optimale gezondheid te behalen.