Duurzaamheid in dagelijks bestaan

Duurzaamheid in dagelijks bestaan

Hoe kunnen we duurzaamheid in ons dagelijks bestaan integreren? Een vraag die wij regelmatig ontvangen van onze lezers. In dit artikel proberen wij u op de duurzame weg te helpen.

Duurzame levensstijl

Duurzaam leven, gezond blijven en gelukkig zijn. Is dat niet wat we allemaal willen? Gezond blijven doe je door gezond eten en voldoende bewegen. En vooral luisteren naar je lichaam en regelmatig rust nemen. Maar hoe kan je duurzaamheid in je dagelijks bestaan voor elkaar krijgen. En wat is een duurzame levensstijl eigenlijk? Op duurzaam doe je zo, vind je veel informatie over duurzaamheid in het algemeen en een duurzame levensstijl in het bijzondere. We lichten in deze blog wat zaken toe.

Duurzame leven

Bij een duurzame levensstijl gaat het vooral om bewustzijn. Als je een bewuste consument bent, koop je ook bewust. En als je het milieu een warm hart toe draagt, zal je zoveel mogelijk producten kopen die milieuvriendelijk zijn. Als je van mensen houdt en vindt dat welvaart eerlijk verdeeld moet worden, ga je voor Fair Trade. Als je een Fair Trade product koopt, weet je dat de arbeidsomstandigheden van de makers goed waren en ze een eerlijke arbeidsbeloning hebben gehad voor hun werk. Duurzaam leven is vooral rekening houden met het milieu, met de mensen om je heen en Moeder Aarde. Je koopt eerlijke producten die duurzaam zijn geproduceerd en houdt rekening met de mensen om je heen. Je leeft bewust en koopt zoveel mogelijk biologische en maatschappelijk verantwoorde producten. Duurzaam is bewust. En als je weinig te besteden hebt?

Duurzaam leven met weinig geld

Ook als je niet zo veel geld te besteden hebt, kan je gaan voor een duurzame levensstijl. Koop je spullen bij de Kringloopwinkel en je groenten en fruit bij de boer. Ga in Nederland op vakantie en leer vooral de kleine dingen in het leven waarderen. Small is beautyful en dat klopt. Om gelukkig te zijn, hoef je zeker niet rijk te zijn of in overvloed te leven. Het leven is méér dan consumeren. Duurzame producten hoeven niet duur te zijn. Het is een kwestie van aandacht en de juiste keuzes maken. In Nederland kunnen we gelukkig duurzame keuzes maken. In iedere supermarkt kan je duurzame- en biologische producten kopen. Ecologisch toiletpapier, biologische bananen of Fair Trade koffie. Het kan tegenwoordig allemaal.