Met de elektrische auto op vakantie naar Frankrijk

Met de elektrische auto op vakantie naar Frankrijk

Nu de benzineprijzen stijgen, zoeken veel mensen naar manieren om geld te besparen op hun vakantie. Eén optie is om een elektrische auto mee te nemen op je reizen. Elektrische auto's worden steeds populairder, en er zijn een aantal oplaadpunten in het hele land. Hier volgen enkele tips voor het meenemen van je elektrische auto op vakantie 

Elektrische auto op vakantie gebruiken

Elektrische voertuigen worden elk jaar populairder, omdat mensen manieren proberen te vinden om geld te besparen op gas en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Een geweldige optie voor bezitters van elektrische voertuigen is om hun auto's mee te nemen op vakantie. Een ding om in gedachten te houden bij het plannen van je elektrische auto vakantie is dat je waarschijnlijk iets meer vooruit moet plannen dan wanneer je met een auto op gas zou rijden. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je genoeg lading hebt om je bestemming te bereiken, en misschien wil je een verlengsnoer meenemen zodat je in je hotel of op de camping kunt aansluiten.

In schril contrast met de benzineslurpende vakantiereizen van de afgelopen jaren worden elektrische auto's een steeds populairdere optie voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een duurzamere manier van verkennen. Van wijngaarden in Toscane tot cruises langs de Middellandse Zee, elektrische auto's zijn perfect om alles wat Europa te bieden heeft te verkennen. Dankzij hun lage uitstoot en stille werking zijn elektrische auto's ideaal om door zowel stadsstraten als smalle landwegen te rijden. En omdat er overal in Europa oplaadpunten zijn, kunnen bestuurders onderweg gemakkelijk hun accu bijvullen.

Met elektrische auto naar Frankrijk

Als je dit jaar op zoek bent naar een milieuvriendelijke vakantie, kijk dan niet verder dan op vakantie te gaan naar Frankrijk met de auto. Elektrische auto's worden daar steeds populairder, en het land maakt vorderingen om een leider te worden in het gebruik van elektrische voertuigen. Frankrijk biedt vele prachtige bestemmingen die perfect zijn voor een roadtrip. De pittoreske dorpjes en glooiende heuvels van de Provence zijn slechts één voorbeeld. En met de overvloed aan oplaadstations in het hele land hoef je je nooit zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten.

Zorg er ten eerste voor dat je op de hoogte bent van de verschillende soorten stekkers die in Frankrijk worden gebruikt. Het type C stekker is het meest gangbaar, dus als je auto dat type stekker heeft, kun je aan de slag. Zo niet, dan moet je misschien een verloopstekker kopen. Iets anders om te overwegen is of je elektrische auto lange afstanden aankan. De meeste auto's kunnen ongeveer 100 mijl afleggen op één lading, dus als je roadtrip vooral kortere afstanden omvat, zit je goed. Maar als je van plan bent om op één dag veel te rijden, moet je misschien rekening houden met de actieradius van je auto op één lading.

Al met al is het meenemen van een elektrische auto op vakantie naar Frankrijk een prima optie. Met de vele beschikbare oplaadstations hoef je je nooit zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten terwijl je geniet van alles wat Frankrijk te bieden heeft.