Met deze tips werk jij duurzaam

Met deze tips werk jij duurzaam

Nederland is flink bezig met verduurzamen. Er wordt meer aandacht besteed aan groene leefomgeving in steden en duurzame woningen. Mensen worden gestimuleerd om elektrisch te rijden en vegetarisch te eten. In het bedrijfsleven valt er nog ontzettend veel te winnen. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je werkplek een stuk groener en duurzamer wordt! 

Klimaatneutraal kantoorpand 

Wil jij met je bedrijf duurzaam aan de slag gaan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je kantoorpand klimaatneutraal is. Je doet dit op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door groene energie in te kopen. Wil je liever voor een langetermijnoplossing gaan? Leg dan zonnepanelen op het dak waardoor je de energie zelf opwekt. Daarnaast kies je ook voor een groen dak zodat je een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit. Zorg ervoor dat de ramen goed geïsoleerd zijn, dat het licht niet brandt als er niemand aanwezig is en zet de verwarming niet te hoog. 

Investeer je een hoop geld om je kantoor te verduurzamen? Kijk dan of deze investeringen vallen onder je gebouwenverzekering. Zo’n verzekering vergoedt schade aan je kantoor door bijvoorbeeld brand, ontploffing, blikseminslag en inbraak. Het is niet verplicht, maar wij raden het wel aan omdat de kosten bij schade niet in verhouding staan tot het premiebedrag.  

Duurzaam meubilair 

Het aanschaffen van tweedehands kantoorartikelen wordt steeds populairder. Het voordeel van deze artikelen is dat het niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens een stuk goedkoper. Wil je liever geen gebruikte kantoorartikelen gebruiken? Kies dan voor nieuw meubilair, maar dan gemaakt van duurzame materialen. Voordat je nieuw meubilair aanschaft, denk dan eerst twee keer na waarom je het koopt. 

Gebruik duurzaam papier

Er zit veel verschil in het soort papier dat gebruikt wordt. Standaard papier wordt gemaakt van hout en hier heb je bomen voor nodig die gekapt worden. Dit is niet heel gunstig voor het milieu, maar gelukkig zijn er nog alternatieven. Er is namelijk ook papier op de markt dat van cellulose wordt gemaakt. Cellulose haal je uit hout dat gewonnen wordt uit productiebossen. Dit zorgt ervoor dat gerecycled papier op basis van cellulose geen landbouwgrond nodig heeft om te produceren. 

Duurzame verlichting 

De verlichting in het kantoor is belangrijker dan je denkt. De juiste verlichting zorgt voor meer productiviteit, meer energie en heeft invloed op de mate van duurzaamheid. Kies daarom voor ledlampen en let op het energielabel. Het kiezen van led-verlichting heeft nog een aantal voordelen. Op de lange termijn scheelt het namelijk ook flink in de portemonnee. Led verbruikt namelijk 65% minder energie en gaat tot wel 10 keer langer mee dan traditionele TL-verlichting.