Terugkeren op de werkvloer na een lange tijd? Dit moet je weten.

Terugkeren op de werkvloer na een lange tijd? Dit moet je weten.

In het leven kan het soms gebeuren dat je voor vervelende verassingen kan komen te staan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je ziek wordt, dat je niet lekker in je vel zit of dat er in persoonlijke sferen situaties zich voordoen waar je geen controle op hebt. Deze situaties kunnen ervoor zorgen dat je een langere periode niet kan werken en dat je dus afwezig bent op de werkvloer. Dit op zich kan natuurlijk al lastig genoeg zijn, maar wanneer je eenmaal wilt terugkeren kan ook dit een moeilijke stap zijn. Hier is dan ook een speciaal traject voor ontwikkeld om op de juiste manier terug te teren op de werkvloer. Wil je meer weten over een traject waardoor je met een goed gevoel kan terugkeren op de werkvloer na een lange periode? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

Terugkeren op de werkvloer kan een lastige stap zijn

Als je een lange periode afwezig bent geweest op je werk dan kan dit natuurlijk verschillende soorten oorzaken hebben. Vaak is de oorzaak zelf al moeilijk genoeg, en wanneer deze dan voorbij is kan het terugkeren op de werkvloer een grote stap zijn. Er is dan ook een speciaal traject waardoor je stapje voor stapje kan terugkeren op de werkvloer om dit voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Aan de slag met een frisse start

Om aan de slag te kunnen gaan op je werk met een frisse start na een lastige periode zijn er verschillende soorten re-integratie trajecten ontwikkeld. Deze trajecten zorgen ervoor dat je langzaam aan terug kan komen in je oude ritme. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je begint met een klein deel van je oude werkzaamheden en dat dit langzaam aan opgebouwd wordt naar de hoeveelheid als voordat je weg was. Zo kan je rustig op gang komen.

Hulp bij het terugkeren op de werkvloer

Bij de meeste re-integratie trajecten is er een coach beschikbaar die jou helpt om terug te komen in je oude ritme. Doordat je kan rekenen op begeleiding en betrokkenheid kan het dan ook een stuk gemakkelijker gaan en kan jij je ook meer op je gemak voelen. Je kan dan ook bij een coach terecht wanneer het even allemaal teveel wordt, of juist wanneer jij je beter voelt dan verwacht. Zo kan jij op jouw tempo weer aan de slag gaan.