5 voordelen van duurzame producten

5 voordelen van duurzame producten

Wil jij graag duurzamer gaan leven? Goed bezig! Dit heeft namelijk vele voordelen, zowel voor jou zelf als voor de planeet. Daarom wordt het steeds populairder om milieuvriendelijke alternatieven te kiezen voor producten die je dagelijks gebruikt, en dat is natuurlijk een hele goede ontwikkeling. In deze blog lees je meer over de 5 voordelen die duurzame producten je opleveren, lees je mee?

1. Je produceert minder afval

Dit is misschien wel meteen het belangrijkste voordeel aan duurzame producten. Je produceert namelijk minder afval, wat het hele idee is achter een duurzamere leefstijl. Al dat afval wat we met zijn allen produceren moet namelijk ergens gedumpt worden, en helaas is een groot deel niet te recyclen. Iets om over na te denken, toch? Wil jij minder afval produceren? Zorg er dan in ieder geval voor dat je alternatieven hebt om etenswaren in te bewaren, zoals de opbergbakjes die ze op de website van Sustainable Family verkopen.

2. Je krijgt minder chemicaliën binnen

Het feit dat producten gemaakt van van duurzamere materialen betekent in de meeste gevallen ook dat ze gezonder zijn in gebruik. Wist jij dat als je eten opwarmt in plastic bakjes er weekmakers in je eten terecht komen? Dit zijn giftige stofjes uit plastic, die vrijkomen als het warm wordt. Door je eten te bewaren én op te warmen in bakjes van alternatieve materialen bescherm je je lichaam tegen deze weekmakers.

Hetzelfde geldt voor verzorgingsproducten zoals shampoos, dagcrèmes en tandpasta. In de reguliere verzorgingsproducten zitten vaak veel ingrediënten die schadelijk zijn voor de huid. Een gek idee, maar helaas is het zo. Kies daarom voor biologische producten in de badkamer, welke je tevens in de webshop van Sustainable Family kunt kopen.

3. Duurzame producten gaan langer mee

Dit punt heeft eigenlijk een linkje met het eerste voordeel dat we noemden, want duurzame producten zijn doorgaans zo vervaardigd dat ze een leven lang meegaan. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Je hoeft dergelijke opbergbakjes namelijk maar één keer aan te schaffen en hebt er daarna ontzettend lang plezier van.

4. Een duurzame lifestyle maakt gelukkiger

Het is bewezen dat je gelukkiger wordt als je minder consumeert. Je gaat beseffen dat je enkel de basics nodig hebt, en dat de rest je niet perse gelukkiger maakt. Dat is dan ook het idee achter de webshop van Sustainable Family, die we hierboven al noemden. Het is niet voor niets een trend om steeds minimalistischer te leven. Dit is niet allen goed voor de planeet, maar ook voor jouw eigen geluk en balans. Want laten we eerlijk zijn: er zijn andere dingen die veel belangrijker zijn dan het bezitten van veel spullen.

5. Je bent hip bezig

Als laatste zul je als je eenmaal de omslag gemaakt hebt naar een duurzame lifestyle merken dat je niet de enige bent. Het is super hip om bewust te consumeren, en het geitenwollen sokken-image is er al lang en breed vanaf. Verdiep je dus eens in alle redenen om duurzame producten te gaan gebruiken, en bezoek de website van Sustainable Family. Daar kun je niet alleen al deze producten aanschaffen, maar ook blogs vol met tips lezen over hoe je op gemakkelijke wijze duurzamer leeft. Handig!