Afterlipo massage, wat is het en wat doet het?

Afterlipo massage, wat is het en wat doet het?

Ben je bekend met liposuctie? Dan heb je vast wel eens gehoord van de term 'after-lipo massage'. Dit is een massage die speciaal is ontwikkeld voor het herstelproces na een liposuctie. Het doel van deze massage is om de huid te verstevigen en het herstelproces te bevorderen. In dit artikel gaan we dieper in op wat een after-lipo massage precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.

Liposuctietechnieken

Als je overweegt om een liposuctie te ondergaan, is het goed om te weten dat er verschillende technieken bestaan. De meest gebruikte technieken zijn de tumescente, laser-geassisteerde en ultrageluid liposuctie. Bij tumescente liposuctie wordt er een grote hoeveelheid verdovende vloeistof in het te behandelen gebied gespoten. Hierna wordt het vetweefsel opgezogen. Bij laser-geassisteerde liposuctie wordt er gebruik gemaakt van lasertechnologie om het vetweefsel op te lossen. Bij ultrageluid liposuctie wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven om het vetweefsel af te breken. Het is belangrijk om te weten dat het reven van de buikspieren een belangrijk onderdeel is van een buikwandcorrectie.

Herstelproces na liposuctie

Na een liposuctie is een goed herstelproces van groot belang. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de voorgeschreven compressiekleding te dragen en licht fysiek te bewegen. Daarnaast kan het nuttig zijn om een fysiotherapeut in te schakelen voor verdere begeleiding. Een fysiotherapeut in Zeist kan bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een revalidatieprogramma dat is afgestemd op jouw situatie. Ook kan een fysiotherapeut helpen bij het verminderen van eventuele zwellingen en het verbeteren van de mobiliteit. Het is verstandig om na de ingreep goed te luisteren naar het advies van de arts en de fysiotherapeut om zo het herstelproces zo goed mogelijk te laten verlopen.

After-lipo massage en de voordelen ervan

Een after-lipo massage kan helpen bij het versnellen van het genezingsproces na een liposuctie. Een bindweefselmassage en lymfedrainage kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een sneller en egaler resultaat. Daarnaast kan een after-lipo massage ook verklevingen voorkomen en de huid helpen te herstellen. Het is wel belangrijk om te weten dat je niet direct na de ingreep al kunt starten met een massage. Het is verstandig om eerst een aantal weken te wachten totdat de wondjes zijn genezen. Vervolgens kun je in overleg met de arts en fysiotherapeut starten met een after-lipo massage om zo het herstelproces te ondersteunen.

Vergoeding voor after-lipo massage

Als je een after-lipo massage wilt ondergaan, is het goed om te weten dat deze in sommige gevallen vergoed kan worden vanuit het aanvullende pakket voor fysiotherapie. Echter verschilt dit per zorgverzekeraar en per polis. Het is daarom verstandig om vooraf bij je zorgverzekeraar te informeren of de behandeling vergoed wordt en onder welke voorwaarden. Zo voorkom je achteraf onverwachte kosten. Let wel op dat vergoeding niet altijd mogelijk is en dat je in sommige gevallen zelf voor de kosten opdraait.