De voordelen van circulaire kantoorinrichting

De voordelen van circulaire kantoorinrichting

Als je een kantoor gaat inrichten, zijn er meerdere opties. Zo kun je kiezen voor een grote partij uniforme meubels, wat qua kosten best interessant kan zijn. Nadeel kan zijn dat je hiermee je kantoor inricht zoals vele andere kantoren die ook al hebben gedaan, het heeft dus geen onderscheidend vermogen. Je kunt ook kiezen voor gebruikte kantoorinrichting. Een keuze die tegenwoordig steeds vaker wordt gemaakt door bedrijven. Een circulaire kantoorinrichting heeft namelijk vele voordelen waar je wellicht nog nooit bij stil hebt gestaan.

Circulaire kantoorinrichting is goed voor de aarde

Circulaire kantoorinrichting heeft als voordeel dat er geen nieuwe meubels hoeven te worden gemaakt. In het geval van houten kantoormeubelen, hoeven er dus bijvoorbeeld geen bomen te worden gekapt. Ook hoeft er geen brandstof te worden gebruikt voor het vervoer van de meubels, wat weer goed is voor de uitstoot van bijvoorbeeld CO2. Circulaire kantoorinrichting is dus goed voor de toekomst van de aarde.

Originaliteit verzekerd met circulaire kantoorinrichting

Als je wat anders wilt dan een reguliere kantoorinrichting, zijn gebruikte kantoormeubelen een aanrader. Als je kiest voor verschillende soorten meubels, kun je er een bijzonder geheel van maken. Als ieder kantoor afzonderlijk bijvoorbeeld een eigen stijl heeft, geeft dit een huiselijke sfeer. Dit is weer goed voor de werksfeer en dus ook voor de productiviteit.

Draag je missie actief uit met circulaire kantoorinrichting

Als je het als bedrijf belangrijk vindt om aandacht aan duurzaamheid te schenken, is een circulaire kantoorinrichting een prima manier om dit te uiten. Medewerkers, klanten en leveranciers zien dat je hier actief aandacht aan besteed. Het maakt duurzaamheid geen loze kreet in je bedrijfsmissie, maar is op deze manier ook duidelijk zichtbaar. Je kunt er ook voor kiezen om dit meubilair op foto’s af te beelden op de website of in reclamemateriaal van je bedrijf. Als je actief bent in een branche waarin recycling en aandacht voor de toekomst van de aarde een speerpunt is, kan een circulaire kantoorinrichting je reputatie versterken.