De voordelen van een groendak in de stad!

De voordelen van een groendak in de stad!

Je ziet ze steeds vaker op straat; groene daken. Nu zul je misschien denken dat de plaatsing van een groen weinig effect zal hebben. Toch zul je verbaasd zijn over de vele voordelen die je zult genieten als je een groen dak aanschaft. De sedum plantjes die gebruikt worden zijn namelijk erg sterk en kunnen in een grote hoeveelheid indrukwekkende positieve uitwerking hebben. Zeker wanneer je in een stad woont. Alhoewel de aanschaf van een groendak een investering is, brengt de plaatsing op langere termijn veel voordelen met zich mee. We hebben alle voordelen van de plaatsing van een groendak voor je op een rijtje gezet!

Minder geluidsoverlast

Als je in de stad woont kun je veel last hebben van overlast. De plaatsing van een groendak kan er in ieder geval voor zorgen dat het geluid dat van bovenaf komt gedempt kan worden. Dit komt door de dichtheid van de plantjes. Je zult hier dan ook veel minder last van hebben als je binnen in een gebouw staat. 

Verkoeling op en in een pand

Een groendak kan de oplossing bieden voor meerdere problemen. In de zomer kunnen de temperaturen buiten erg oplopen, dit zorgt er vervolgens voor dat het ook binnen erg warm wordt. Op een gemiddeld dak wordt het tot wel 85°C, dit heeft een groot effect op de temperatuur binnen. Dit terwijl een groen dak over het algemeen maximaal tot 35°C opwarmt. Het verschil is enorm en dit zul je dan ook zeker binnen merken. Wanneer je in de stad woont zul je gemerkt hebben dat het er in de zomer erg kan broeien. Het is er vaak een stuk warmer dan in een afgelegen dorp. Daarom kan een groen dak een goede keuze zijn als je in de stad woont.

Behoud van het dak

Een groendak geeft niet alleen verkoeling, maar zorgt er ook voor dat de kwaliteit van een dak langer goed blijft. Een dak gaat normaliter ongeveer 20 jaar mee, een groen dak kan ervoor zorgen dat een dak twee keer zo lang meegaat. Het is de investering dan ook meer dan waard!

Vraag een subsidie aan

Om verduurzaming te stimuleren is er vanuit sommige gemeenten een subsidie regeling opgesteld voor de aanschaf van een groendak. De hoogte van deze subsidie groene daken verschilt per gemeente, sommige gemeenten nemen de helft van de kosten over. Neem dus zeker een kijkje naar wat mogelijk is in jouw gemeente! Ben je nieuwsgierig geworden? Bij Solar Sedum kun je terecht voor een groot aanbod aan zonnepanelen en groene daken.