Geniet van de natuur van Nederland

Geniet van de natuur van Nederland

Dit jaar je vakantie in Nederland vieren? Gelukkig heeft Nederland veel natuur. Als je, net zoals vele anderen, dit jaar je vakantie in eigen land viert, heb je zeker wat te kiezen. Nederland heeft misschien wel meer natuur dan je denkt. In deze blog wat informatie over de mooiste bossen van Gelderland en het huren van een huisje in de natuur. Een natuurvakantie in Nederland boeken is dicht bij huis genieten.

Mooiste bossen van Nederland

Als je van de natuur houdt, houd je waarschijnlijk ook van uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen. Dat natuurschoon vind je allemaal in Gelderland. Daarnaast vind je hier een gevarieerde flora en fauna. Gelderland is méér dan Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Achterhoek. In Gelderland vind je ook natuurgebieden zoals Landgoed Tongeren, de Wesepse Heide en het Speulderbos. Maar je vindt in deze provincie ook kastelen en natuurparken. Kortom, de mooiste bossen van Nederland vind je in Gelderland. Zie hier de mooiste bossen van Gelderland.

Huisje in de natuur huren

Als je een natuurmens bent en van bossen, heidevelden en natuur in het algemeen houdt, kan je voor je vakantie Nederland het beste een huisje midden in de natuur huren. In Nederland vind je de zogenaamde natuurhuisjes. Huisjes in de natuur in Nederland vindt je in de bossen, aan de rand van onze Nationale Parken, in duingebieden en aan de rivieren. Het gaat hier altijd om vrijstaande vakantiehuisjes midden in de natuur. Soms zijn deze huisjes wat energie betreft zelfvoorzienend. Zonnepanelen, windenergie of een warmwaterpomp gecombineerd met aardwarmte zorgt dan voor de energie in je groene vakantiehuisje. Boek hier je huisje in de natuur Nederland

Huisje huren bij de biologische boer

Als je in augustus of september een vakantie in Nederland wilt boeken, is het misschien een leuk idee om dat te doen bij de biologische boer. Vaak mag je dan tijdens je vakantie je groenten en fruit zelf uit de tuin halen en met wat geluk heb je biologische aardbeien ter beschikking. Een vakantie bij de boer boeken, is zeker ook leerzaam voor kinderen. Als kinderen kunnen zien waar hun eten vandaan komt, kan dat bijdragen aan een duurzame ontwikkeling en een bron van inspiratie zijn voor later.