Honeywell thermostaat, een slimme keuze?

Honeywell thermostaat, een slimme keuze?

Om de verwarming(en) in je woning aan en uit of hoger en lager te zetten heb je een thermostaat nodig. Een klein apparaatje dat ergens in je woning hangt waarmee je de verwarming(en) kunt bedienen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten thermostaten waar je ook meer mee kunt doen dan alleen de verwarming aan en uit of hoger en lager te zetten. Met de nieuwe klokthermostaten kun je programma’s installeren. Wanneer je dit doet kun je dus bepalen wanneer en op welke tijden de verwarming aan of uit gaat. Handig dus voor als je uit huis gaat of gaat slapen. 

Met de nóg nieuwere slimme thermostaten kun je zelfs de verwarming op afstand bedienen met je smartphone en zie je een overzicht van je energieverbruik. Ook kunnen sommige slimme thermostaten zelfs je leefgedrag ‘leren’ waardoor jij niks meer hoeft te doen. Dit werkt alleen goed als jij een vast dagritme hebt. 

Honeywell thermostaat

Eén van de grotere spelers is Honeywell met de Evohome, Lyric t6. Honeywell heeft een heleboel thermostaten die variëren van een gewone kamerthermostaat tot een slimme thermostaat die je op afstand via je smartphone kunt bedienen. Zelfs de slimme thermostaten variëren van een die is verbonden met je wifi tot een ander die je met Apple homekit kunt verbinden. Voor elk wat wils dus! 

Honeywell is niet voor niks een van de grootste merken als het om thermostaten gaan. Ze bieden een super groot assortiment met kwalitatieve thermostaten. Mocht je van plan zijn een nieuwe thermostaat aan te schaffen raden we zeker aan om even te gluren in Honeywell’s assortiment. 

Thermostaat installeren

Je hebt een thermostaat gevonden die bij je past, kun je deze nu zomaar kopen? Nee, we raden aan om eerst even goed onderzoek te doen naar de thermostaat. Past deze bijvoorbeeld op jouw cv-ketel en hoe kun je deze installeren? Niet elke thermostaat is compatibel met elke cv-ketel en niet elke thermostaat is eenvoudig te installeren. Vooral sommige bedrade slimme thermostaten zijn ingewikkeld om zelf te installeren zonder enige ervaring. Gelukkig kun je dit vaak ook laten doen door professionele monteurs die weten waar ze mee bezig zijn en de thermostaat binnen no-time op je muur hebben hangen!