Maak jouw jacuzzi Intex milieuvriendelijk

Maak jouw jacuzzi Intex milieuvriendelijk

Terwijl we buiten in onze tuin jacuzzi zitten te genieten van onze kleurrijke en mooie tuinen. Onze rol om vriendelijk te zijn voor het milieu is hiermee nog belangrijker geworden. Je vraagt je vast af of een jacuzzi van Intex milieuvriendelijk kunnen is. Dat kan als je bewust omspringt met water en energie. Bekijk ook eens de tips van Zwembadgigant om je jacuzzi Intex milieuvriendelijk te maken.

Zijn Jacuzzi’s van Intex slecht voor het milieu?

Jacuzzi’s zijn niet slecht voor het milieu als je ze goed onderhoudt en er verstandig mee omgaat. Hoe ouder je jacuzzi is hoe minder milieuvriendelijk hij kan zijn doordat deze meer stroom verbruikt om hetzelfde resultaat aan warm water te krijgen of bubbels te krijgen. En goed schoonmaken is de meest eco-efficiënte manier om een jacuzzi te onderhouden. 

1. Hou je Intex jacuzzi afgedekt

Je Intex jacuzzi afdekken is essentieel voor en na gebruik, zelfs als je van plan bent er die dag nog in te gaan. Een jacuzzi afdekzeil vermindert de verdamping en bespaart water. Maar houdt ook de warmte vast en zorgt voor isolatie als je hem niet gebruikt. 

Een afdekzeil van goede kwaliteit is essentieel voor deze isolatie en helpt ook de levensduur van je jacuzzi te verlengen. Niet alleen zal het je jacuzzi beschermen tegen stof en vuil maar ook de hoeveelheid water verspilling verminderen.

2. Laat het jacuzzi water op de juiste manier weglopen

Het is niet nodig producten te verspillen als je ze toch niet gaat gebruiken. Als het tijd is om je water af te tappen verspil dan geen chemicaliën om het water alsnog schoon te krijgen. De meeste Intex jacuzzi’s hebben een aftapkraan op de bodem of net onderaan de buitenkant. Zorg ervoor dat je de stroom uitschakelt en volledig afgesloten houdt tot je jacuzzi opnieuw gevuld is om te voorkomen dat het zowel een gevaar als een verspilling wordt.

3. Plaats de Intex jacuzzi op de juiste plek

De juiste plaats voor je jacuzzi kiezen is om verschillende redenen belangrijk. Je moet een stevige en vlakke ondergrond vinden die dicht bij je elektriciteitsvoorziening ligt, maar je moet ook een plek zoeken die beschut is tegen de elementen. Zorg ervoor dat je jacuzzi uit de wind staat. Zo verlies je minder warmte en verbruik je minder energie. 

4. Maak de filters regelmatig schoon

Hoe langer je de jacuzzi filter niet schoonmaakt hoe meer vuil er zich ophoopt en hoe minder goed hij werkt. Je filters moet je minstens een keer per week schoonmaken om het onderhoud op peil te houden en het reinigingsproces sneller en makkelijker te maken. Als je weet hoe je je  jacuzzi filter moet schoonmaken zal je minder chemicaliën hoeven te gebruiken voor waterbehandeling en wordt je jacuzzi dus milieuvriendelijker. 

Het is makkelijker om twee filters te hebben zodat je ze kan laten rouleren en de reservefilter kan je gebruiken als de andere wordt schoongemaakt. Als je geen roterend systeem hebt, moeten je filters om de 12 maanden vervangen worden.

5. Regelmatig groot onderhoud van je jacuzzi

Je onderhouden en regelmatig laten nakijken zal zijn levensduur verlengen en hem energie-efficiënter maken. Bekijk dus vooral hoe goed de jacuzzi nog werkt en of er defecten zijn ontstaan zoals lekkage en verstoppingen van de bubbel jets.

We weten allemaal dat het laten draaien van een jacuzzi veel energie en kosten met zich meebrengt. Maar als we ons energieverbruik hiervan kunnen beheersen en vriendelijker zijn voor onze omgeving, kunnen we een paar eenvoudige stappen zetten om de wereld een beetje gezonder te maken.