Met de juiste sportvoeding ren jij met gemak die marathon uit!

Met de juiste sportvoeding ren jij met gemak die marathon uit!

voornemens. Net een tandje harder gaan in de sportschool, net wat meer op je voeding letten en die bitterbal op het schaaltje laten liggen, dat is iets wat veel mensen voor ogen hebben. Een ander doel van veel mensen, is het beginnen met hardlopen. Hardlopen is voor veel mensen de ultieme sport, maar het is wel belangrijk dat je je verdiept in de filosofie achter het hardlopen. Je kan namelijk wel gelijk van start gaan zonder voorbereidingen te treffen, maar dat is meestal niet de goede manier. Het is verstandig om je niet alleen in het hardlopen zelf te verdiepen, maar ook in het dieet dat bij hardlopen hoort. De meeste mensen weten niet welke voeding het beste bij de sport hardlopen past, en eten niet altijd de goede producten. Hieronder staat daarom welke sportvoeding het meest geschikt is voor hardlopers. De volgende keer ren jij met gemak 30 kilometer!

Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt

Als je een lange afstand rent, dan verlies je veel vocht doordat je flink zweet. Je zweet sijpelt uit je klieren, en je merkt dat je een droge keel krijgt. Als je te weinig drinkt als hardloper, bestaat er een kans dat je flauwvalt. Water is het beste drankje dat je op dat moment kan drinken: als je energiedrankjes gaat drinken kom je later in een suikerdipje terecht, en dat heeft een negatieve invloed op je hardloopprestaties.

Koolhydraten zijn je beste vriend

Een boterham met pindakaas of een banaan: beide bevatten veel koolhydraten en dat is precies waar hardlopers behoefte aan hebben. Koolhydraten zorgen ervoor dat je energie krijgt, en dat is iets wat je nodig hebt als je wat meters maakt met de benenwagen. Vul je voorraad op tijd aan met een tussendoortje of snack, zodat je niet misselijk wordt en je wankelt op je benen.

Een tussendoortje van Born sportvoeding

Born sportvoeding is het merk waar je de smakelijkste en gezondste sportvoeding kan vinden! Een lekkere reep met voldoende proteïnen of een hersteldrankje, het assortiment van Born is enorm groot en bestaat uit gezonde ingrediënten en producten. Je kan hier ook poeder kopen dat je in je havermout kan verwerken, zodat je meer proteïnen en andere vitaminen en mineralen binnenkrijgt, omdat voeding soms niet genoeg van dit bevat.