Superfoods die je zeker eens moet proberen

Superfoods die je zeker eens moet proberen

Ze worden steeds populairder; superfoods! Eigenlijk heel logisch, want superfoods bieden veel voordelen. Zo zouden superfoofds je kunnen helpen als je af wilt vallen, hart- en vaatziekten wilt voorkomen of depressies wilt voorkomen. Superfoods bieden nog veel meer voordelen, zo zou je er zelfs ook je libido mee kunnen verhogen. Kies jij ook voor superfoods?

Voorbeelden superfoods

Superfoods zijn bijvoorbeeld cacaobonen, bessen en hennepzaad. Ook wordt knoflook en vette vis gezien als superfood. Bepaalde noten worden ook gerekend tot superfoods, dat geldt ook voor chocola dat uit meer dan tachtig procent uit cacao bestaat. Kenmerkend voor superfood is dat een extreem hoge voedingsstoffendichtheid heeft. Bovendien kenmerkt superfood zich door het feit dat het weinig calorieën bevat. Ideaal dus, als je snel af wilt vallen, maar wel de juiste voedingsstoffen binnen wilt krijgen. Naast deze voordelen kun je rekenen op nog veel meer gezondheidsvoordelen, bijvoorbeeld dat je er gemakkelijk gewicht mee kunt verliezen. Minder gewicht betekent minder gezondheidsrisico’s en je voelt jezelf er ook nog eens stuk beter bij. Ben je fanatiek aan het sporten? Dan zijn superfoods ook ideaal, hiermee krijg je namelijk veel goede voedingsstoffen binnen, die je goed kunt gebruiken als je veel aan het sporten bent!

Welke superfoods zijn het uitproberen waard?

Groene thee-extract is een superfood die je zeker een keer uit moet proberen. Het is niet alleen erg lekker, het biedt namelijk ook heel veel voordelen. Door dat er cafeïne inzit, heeft het bijvoorbeeld een stimulerende werking op de hersenen, ook word je er geconcentreerd en alert van. Bovendien zorgt groene thee ervoor, dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Een andere superfood die de moeite waard is om uit te proberen, is chiazaad. Dit zaad is erg populair onder sporters. Niet zo gek, want er zitten veel plantaardige eiwitten in, goed voor het herstel na een training of wedstrijd, bovendien krijg je er meer spiermassa van. Het bevordert ook nog eens de nachtrust en je krijgt er een beter humeur van. Chiazaad is ideaal om bijvoorbeeld door de yoghurt te doen. Het is lekker, makkelijk om in te passen in je voedingspatroon en het biedt veel voordelen. Probeer jij het ook uit?