Vier redenen om voor groene stroom te kiezen

Vier redenen om voor groene stroom te kiezen

De wereld verandert snel. Waar een aantal jaren geleden alles nog draaide om carrière maken en geld verdienen, hebben mensen steeds meer oog voor de toekomst van de aarde. We willen de oceanen schoonmaken, de luchtkwaliteit verbeteren en zijn ons steeds beter bewust van onze levenswijze. Op het gebied van energie, kiezen steeds meer mensen dan ook voor groene stroom. En daar zijn heel veel goede redenen voor. Wij hebben er vier voor je op een rijtje gezet.

Groene stroom is de opvolger van fossiele brandstof

Groene stroom wordt opgewekt op een schone manier, sterker nog; op een manier wat je nog eeuwenlang zou kunnen doen. Windmolens zijn hier een goed voorbeeld van, wind zal er immers altijd blijven. Bij fossiele brandstoffen ligt dit echter anders. Olie en gas worden uit de aarde gehaald en daar geven we niets voor terug, met andere woorden; op een dag is die voorraad gewoon op. Groene stroom is de opvolger van fossiele brandstof, door hiervoor te kiezen, hoeven ze voor jou in ieder geval geen fossiele brandstoffen meer uit de aarde te halen.

Meer banen door groene stroom

Het winnen van fossiele brandstoffen is een proces wat met relatief weinig mensen kan worden gedaan. Voor een nieuwe markt als de duurzame energiemarkt, zijn echter veel arbeidskrachten nodig. Groene stroom levert dus ook nog eens veel arbeidsplaatsen op.

Groene stroom zorgt voor minder luchtvervuiling

Fossiele brandstoffen zorgen voor veel luchtvervuiling. Denk bijvoorbeeld aan olie dat wordt gebruikt door fabrieken. Nadat deze brandstof is gebruikt, wordt de rook afgevoerd en dit gaat direct de buitenlucht in. Deze gassen hebben geen goede invloed op de mens en de natuur, daarnaast zorgt dit voor opwarming van de aarde, waar we nu al de gevolgen van merken.

Komende generaties kunnen rekenen op fijne leefomgeving met groene stroom

Kiezen voor groene stroom is kiezen voor de toekomst. Ook in de toekomst willen mensen graag leven op een aarde waar men kan genieten van de natuur en de dieren, van schone lucht en heldere oceanen. Door te kiezen voor groene stroom kun je de aarde op een goede manier doorgeven aan de volgende generaties.