Zo maak je je galerijverlichting duurzaam

Zo maak je je galerijverlichting duurzaam

Hoewel verlichting een essentieel onderdeel is van ons dagelijks leven, is het belangrijk om rekening te houden met de gevolgen van overmatig energieverbruik vanuit een ecologisch perspectief, evenals met de belasting van de maatschappelijke infrastructuur. Elektriciteit op de juiste manier besparen door middel van onderhoud, technologische vooruitgang en logistiek voor de installatie van verlichting is niet alleen verantwoordelijk voor het milieu en toekomstige generaties, maar kan veel huiseigenaren en bedrijfseigenaren ook veel geld besparen. Het is daarom zeker van belang om dit toe te passen in een galerij, wat je kunt doen met behulp van de onderstaande tips.

LED lampen

Een solide langetermijninvestering, het overschakelen van oude gloeilampen en armaturen naar LED technologie met de producten van Prolumia LED verlichting kan energie besparen en de elektriciteitsrekening verlagen voor bedrijven en huiseigenaren. Volgens onderzoek verbruikt LED technologie voor woningen minstens 75 procent minder energie en is deze tot 25 keer langer bruikbaar dan traditionele gloeilampen. Hoe kan ik je helpen? Begin door over te stappen op een duurzamere LED lamp in je galerij en vervang traditionele gloeilampen. Ook is het een goed idee om LED verlichting bedrijfshal toe te passen. Hierdoor is het mogelijk om de energierekening van je onderneming te verlagen.

Weerkaatsing op muren

Beschouw muren als een canvas voor je licht. Door deze oppervlakken effectief te verlichten, ontstaat een gelijkmatige, kunstzinnige verlichting in je huis of kantoor, maar ook in een galerij. Omdat muren het vermogen hebben om licht te weerkaatsen, helpt hun positionering ten opzichte van je verlichtingssystemen om bovengrondse en omgevingsverlichting te verspreiden en te verspreiden. Een van de beste manieren om te profiteren van de weerkaatsing van wandlicht is door muren met licht te wassen en het licht te laten verspreiden en gelijkmatig door de ruimte te verspreiden. Hiervoor kun je diverse producten gebruiken.

Strategische verfkleuren

Veel huis- en bedrijfseigenaren realiseren zich niet de impact die verfkleur kan hebben op de hoeveelheid verlichting die nodig is om een ​​ruimte adequaat te verlichten, wat ook zeker het geval is in een galerij. Donkere tinten hebben de neiging om de ruimte precies dat te houden, donker, door het beschikbare licht te absorberen en op te slaan als warmte-energie, terwijl koele en lichte kleuren het licht gemakkelijker weerkaatsen, waardoor de energie die je huis van stroom voorziet op een efficiëntere manier wordt benut. Bekijk websites als Pinterest en Instagram voor stijlvolle manieren om verfkleur en verlichting te combineren.

Dimmers

Dimtechnologie blijft vooruitgaan en consumenten die deze trend in hun huis of kantoor toepassen, zien vaak voordelen voor zowel de levenskwaliteit als hun energierekening. Naast de voor de hand liggende energiebesparing door je lampen te dimmen en dus minder wattage te gebruiken, verlengen dimmers ook de levensduur van je lamp, waardoor je zekerheid krijgt over je investering in hoogwaardige, energiezuinige lampen. Het is hierbij wel van belang dat je controleert of de lampen gecombineerd kunnen worden met een dimmer. Als dit het geval is dan is het zeker een aanrader om dit toe te passen in de galerij.