4 tips voor om een duurzaam relatiegeschenk te geven

4 tips voor om een duurzaam relatiegeschenk te geven

Ieder bedrijf representeert zichzelf op een andere manier. Een deel van deze presentatie is het type relatiegeschenken dat wordt uitgedeeld aan partners, medewerkers en klanten. Het vinden van het perfecte relatiegeschenk kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar iets dat zowel origineel als duurzaam is. Gelukkig zijn er tal van opties beschikbaar die voldoen aan beide criteria. In dit artikel zullen we vier tips delen voor het vinden van een leuk relatiegeschenk dat past bij duurzaamheid om een positief beeld van je bedrijf in de maatschappij in te brengen. 

Kies voor herbruikbare en duurzame producten

Kies voor herbruikbare en duurzame producten. Deze producten laten direct zien dat jouw bedrijf het belangrijk vindt om maatschappelijk te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een paraplu bedrukken met logo. Paraplu's zijn handige en praktische geschenken die vaak worden gebruikt, vooral in Nederland. Door te kiezen voor een paraplu die gemaakt is van gerecyclede materialen of die op een duurzame manier is geproduceerd, kun je een positieve impact hebben op het milieu en wordt het geschenk regelmatig gebruikt. 

Ga voor producten van natuurlijke materialen

Een andere manier om duurzaamheid te integreren in je relatiegeschenken is door te kiezen voor producten gemaakt van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan emmers bedrukken met logo. Emmer zijn handige en multifunctionele geschenken die vaak worden gebruikt in huishoudens, tuinen en bouwplaatsen. Door te kiezen voor emmers gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe of gerecycled plastic, kun je ervoor zorgen dat je relatiegeschenk een minimale impact heeft op het milieu. 

Kies voor producten met een lange levensduur

Je wilt natuurlijk dat het geschenk lang mee kan gaan, zelfs als het dagelijks gebruikt wordt. Houdt daarom rekening met de levensduur van het geschenk. Kies voor producten die lang meegaan en die niet snel zullen verslijten of breken. Op deze manier zorg je ervoor dat je geschenk niet direct in de prullenbak belandt en dat het lang gebruikt kan worden. Producten zoals herbruikbare waterflessen, thermosbekers en boodschappentassen zijn goede voorbeelden van relatiegeschenken met een lange levensduur.

Kies voor lokale en ethisch verantwoorde producten

Het is slim om te kiezen voor lokale en ethisch verantwoorde producten. Door voor producten te kiezen die lokaal worden geproduceerd, laat je zien dat jou bedrijf eerlijkheid waardeert. Op deze manier draag je bij aan een eerlijke en duurzame productieketen en kun je met een gerust hart je relatiegeschenk uitdelen.