Wat is een apneu apparaat?

Wat is een apneu apparaat?

Wil je weten wat een apneu apparaat is? In dit blog lees je alles over de werking van dit apparaat. We bespreken welke onderdelen er in dit apparaat zitten en wat de voordelen zijn. Daarnaast vertellen we over hoe een apneu apparaat in de praktijk kan worden gebruikt.

Wat is apneu?

Apneu is een aandoening waarbij je tijdens je slaap apneu episodes hebt. Dit betekent dat je ademhaling even stil valt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar apneu wordt vaak veroorzaakt door een vernauwing van de luchtwegen. Het kan echter ook andere oorzaken hebben, zoals een te lage bloeddruk of een onderliggend medisch probleem. De aandoening is niet gevaarlijk, maar het kan wel leiden tot vermoeidheid en een slechte nachtrust. apneu wordt onderverdeeld in drie verschillende typen:

- Obstructieve apneu: Dit is de meest voorkomende vorm van apneu. Obstructieve apneu wordt veroorzaakt door een vernauwing van de luchtwegen.

- Centrale apneu: Dit is een minder voorkomende vorm van apneu. Centrale apneu wordt veroorzaakt door een probleem met de hersenen. De hersenen geven niet het signaal dat de spieren moeten samentrekken om te ademen.

- Mixed apneu: Dit is een combinatie van obstructieve apneu en centrale apneu.

Hoe werkt een apneu apparaat?

Een apneu apparaat is een klein apparaatje dat je tijdens je slaap draagt. Het apparaatje meet de ademhaling en geeft een signaal af wanneer er apneu episodes optreden. Er zijn verschillende soorten apneu apparaten, maar de meeste werken volgens hetzelfde principe. Het apparaat bestaat uit een aantal onderdelen:

- Een mondstuk of neuskapje: Dit is het deel van het apparaat dat je in je mond of neus plaatst. Het mondstuk of neuskapje zorgt ervoor dat de luchtwegen open blijven.

- Een slangetje: Dit is het deel van het apparaat dat verbonden is met het mondstuk of neuskapje. Het slangetje leidt de lucht naar het apneu apparaat.

- Een apneu apparaat: Dit is het deel van het apparaat dat de lucht naar je longen pompt. Het apneu apparaat zorgt ervoor dat je ademhaling niet stil valt.

Conclusie

Een apneu apparaat is absoluut de moeite waard om aan te schaffen; het geeft je meer energie, omdat je beter slaapt. Daarnaast kan het risico op gezondheidsproblemen verminderen. Kies jij ook voor een apneu apparaat?