Hoe kun je deze winter warm blijven zonder de verwarming hoog te zetten?

Hoe kun je deze winter warm blijven zonder de verwarming hoog te zetten?

Het is alweer december en de winter staat dus om de hoek. De afgelopen weken zijn de temperaturen flink gedaald en naar verwachting kan het zelfs gaan vriezen. Door de hogere energieprijzen proberen veel mensen in Nederland daarom alternatieve manieren te vinden om warm te blijven. De hele winter met een loeiende verwarming is natuurlijk erg duur. Gelukkig zijn er meer manieren om ervoor te zorgen dat je warm blijft deze winter. In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

Kleding en accessoires

Is het in jouw woning net te koud? Dan hoef je niet altijd de verwarming hoger te zetten. Als je wat warmere kleding aantrekt, kan het zijn dat je je al een stuk comfortabeler voelt. Koop wat warmere sokken, pantoffels of een vest of trui. Je kunt zelfs elektrische sokken kopen die verwarmd worden. Als het koud is op de slaapkamer zul je hier niet zoveel last van hebben als je een dikker dekbed koopt, of een extra deken om hier boven op te leggen. Ook ’s avonds op de bank kun je een extra dekentje pakken om warm te blijven, of een warm drankje pakken. Zo bespaar je veel geld aan stookkosten deze winter.

Alternatieve manieren van verwarmen

De verwarming aanzetten is natuurlijk niet de enige manier om je woning te verwarmen. Zo zijn er veel mensen die een open haard hebben, wat deze winter ideaal is. Als je geen open haard hebt kun je ook wat extra kaarsjes neerzetten. Heb je net de oven of de droger gebruikt? Dan doe je deze daarna meestal snel weer dicht. De warmte gaat hierdoor echter weer verloren, wat erg zonde is. Daarom kun je deze na gebruik even open laten staan, zodat de warmte zich verspreidt over jouw keuken en woonkamer.

Verder kun je ook nog kijken naar infraroodverwarming. Deze vorm van verwarmen heeft een aantal voordelen. Zo is het een stuk zuiniger en goedkoper. Ook zal deze warmte niet verloren gaan als je ramen of deuren open hebt. Infrarood verwarmt namelijk objecten en personen namelijk direct aan de hand van straling. Dit kan dus ook een goede optie zijn voor komende wintermaanden.