Hoe kun je duurzamer omgaan met energie?

Hoe kun je duurzamer omgaan met energie?

Je hebt vast gemerkt dat de overheid de afgelopen jaren steeds meer aandacht besteed aan de uitputting van het milieu en de belangrijkste energiebronnen. Dus als we denken dat we uiteindelijk allemaal moeten overschakelen op groene energie, is dat niet verrassend. Maar waarom zou je wachten tot onze energie eindelijk op is? Wat kunnen we doen om onze energie duurzamer te gebruiken? Natuurlijk kan ook jij dit! Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel goed voor je eigen portemonnee. Valt je jaarlijkse energierekening tegen, dan is het tijd om de energie die we hebben duurzamer te gebruiken. Ben jij toegewijd aan een energiezuinig leven en is jouw energierekening nog steeds hoog? Kijk dan eens of energie vergelijken iets voor jou is via easyswitch! In dit artikel bespreken we manieren om duurzamer om te gaan met energie.

Stekkers op tijd uit het stopcontact halen

Een veelgemaakte fout in elk huishouden is dat de stekker onnodig in het stopcontact blijft zitten. Zelfs als de tv bijvoorbeeld in stand-by staat, blijft hij energie verbruiken wanneer de tv wordt ingeschakeld. Dit omvat computers, laders en andere elektrische apparatuur. Je kunt dit "stand-by verbruik" eenvoudig voorkomen door de stekker direct na gebruik uit het stopcontact te halen, maar je kunt ook de investering op een speciale powerboard voor stand-by verbruik uitschakelen door over te schakelen. Op deze manier heb je er geen omkijken meer naar en kun je ervoor zorgen dat er geen onnodige stroom wordt gebruikt.

Check de verlichting

Hoewel we hier vaak geen rekening mee houden, speelt het gebruik van verlichting een zeer belangrijke rol in ons energieverbruik. Hoe vaak heb je het licht uitgedaan als je vergat de slaapkamer te verlaten? Hoe vaak gaan de lichten in de tuin overdag onnodig aan? En zijn al je lampen daadwerkelijk vervangen door spaarlampen of ledlampen? Vergeet je vaak de lamp uit te doen, dan is het zeker aan te raden om een lamp op de bewegingssensor te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de verlichting alleen aangaat als er mensen in de kamer zijn. Vergeet je hem binnenkort uit te zetten, dan is het gebruik van een tijdsensor op tuinverlichting ook een goede oplossing.

Kies voor zuinige apparatuur.

Elektronische apparaten zijn enorme energieverbruikers. Dit zien we vooral bij huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, drogers, koelkasten en diepvriezers. Om onnodig veel energie te verbruiken is het verstandig om bij aanschaf van deze apparaten op het energielabel te letten. Hier kun je precies zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Gebruik daarom niet alleen de aankoopprijs als richtlijn! Meer weten over energiezuiniger leven? Neem dan eens een kijkje bij GreenChoice!