Hoe maak je elektrisch rijden nog leuker?

Hoe maak je elektrisch rijden nog leuker?

Heb je een elektrische auto, waar je eigenlijk best tevreden mee bent? Omdat hij lekker rijdt, omdat je het een fijn idee vindt dat je milieubewust bezig bent en omdat de auto er ook gewoon goed uitziet? Hieronder hebben we een aantal tips voor je, waarmee je het rijden in een elektrische auto, nog leuker kunt maken. Tips, waar je vandaag nog je voordeel mee kunt doen. Ideaal toch? 

Haal overbodige spullen uit je auto

Heb je altijd je golfclubs achter in je auto? Altijd een volle sporttas in de kofferbak? Of staan er altijd wel een paar dozen in je auto die ‘binnenkort’ nog weggebracht moeten worden? Zorg ervoor dat je de spullen die je niet iedere dag nodig hebt, uit je auto haalt. Extra gewicht betekent dat je minder kilometers kunt maken met je accu, waardoor je actieradius dus korter wordt. Hierdoor moet je dus vaker je accu opladen, dan eigenlijk nodig is. Kinderstoelen? Dakkoffer? Haal ze eruit of eraf als je deze niet gebruikt, scheelt veel kilometers!

Bandenspanning

Echt zo’n tip die je waarschijnlijk regelmatig voorbij hoort komen, maar je wellicht nog nooit echt actief iets meer hebt gedaan. Zonde! Bij vrijwel ieder tankstation kun je (gratis) je bandenspanning meten en indien nodig je banden voorzien van extra lucht. Als je banden optimaal op spanning zijn, betekent dit ook dat je actieradius optimaal is. Een kleine moeite om dit wekelijks te doen, maar het levert je wel veel extra kilometers op!

NIO swap stations

Ben je al op de hoogte van de nieuwste technologie als het gaat om het opladen van je accu? Of beter gezegd, het niet opladen van je accu, want bij deze technologie laad je niet meer op, maar wissel je de accu om! Het verwisselen van een accu gaat natuurlijk veel sneller dan het opladen van hiervan, op deze manier kun je in no time weer de weg op. Bij Nio Power Swap Stations is het mogelijk om gebruik te maken van deze nieuwe technologie. Wil je sowieso altijd zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het opladen van je accu als je onderweg bent? Maak dan gebruik van de locaties van Fastned, hier is jouw accu in zeer korte tijd weer opgeladen en kun je snel de weg weer op. Snelladen bij Fastned? Dat is op steeds meer locaties mogelijk, waarschijnlijk ook op een locatie dichtbij jou in de buurt! Ideaal toch?