Hoe zorg je écht goed voor je tanden?

Hoe zorg je écht goed voor je tanden?

Iedereen weet wel iets over hoe ze hun gebit moeten onderhouden. Meestal gaat dit echter niet verder dan even tanden poetsen. Heel misschien wordt er wel eens geflost, maar meer is het ook niet. In dit blog ga ik even langs alle manieren die je kan gebruiken, om nog beter voor je tanden te zorgen.

Regelmatig onderhouden

Het beste wat je voor je tanden kan doen is door er erg regelmatig goed voor te zorgen. Er zijn hier natuurlijk een aantal best logische opties voor, zoals minstens 2 keer per dag tandenpoetsen, regelmatig flossen en het gebruik van tandenstokers. Maar er zijn ook andere opties. Zo kan je gebruik maken van mouthwash om de mond te spoelen en te reinigen. Ook een tongschraper af en toe gebruiken kan ontzettend goed zijn voor de gezondheid van het gebit.

Een goed dieet

Je tanden worden beschadigd door bacteriën in je mond. Deze bacteriën leven of sterven, afhankelijk van wat je eet. Het is daarom ook erg belangrijk dat je een dieet hebt wat de gezondheid van je tanden op peil houdt. Zo is te veel suiker iets wat veel gaatjes veroorzaakt, en het tandglazuur beschadigd. Ook is het beter om vaste eetmomenten te creëren op een dag, in plaats van de hele dag door te eten. Zo voorkom je weer op een andere manier dat je tanden aangetast worden.

Professionele zorg

Natuurlijk kan je alsnog last krijgen van je gebit, hoe goed je ook je best doet. Dit is soms vrijwel onvermijdelijk, wat betekend dat je er iets aan moet doen. De eerste stap is vrijwel altijd om een bezoek te brengen aan een betrouwbare tandarts, zoals tandarts Enschede. Zij kunnen naar je probleem kijken, en vaak al bepalen wat er aan de hand is. Soms wordt je ook doorverwezen naar nadere tandheelkundigen, zoals mondhygiënisten of orthodontisten. Deze professionals helpen je met het genezen van je tanden, en geven je vaak ook advies over hoe je van dat probleem af kan komen.

Hopelijk weet je nu beter hoe je goed voor je gebit kan zorgen. Vergeet niet om naar je tandarts- checkup te gaan wanneer dat nodig is, en houdt je tanden goed bij!