Is er een orthodontist in Apeldoorn voor volwassenen?

Is er een orthodontist in Apeldoorn voor volwassenen?

Tegenwoordig heeft elk kind van 11 jaar oud een beugel in Apeldoorn om het gebit recht te trekken. Dat is heel normaal geworden. Vroeger was dat wel anders. Kinderen gingen vaak niet naar de orthodontist, omdat het voor veel mensen gewoon niet te betalen was. De kinderen van toen kampen nu als volwassenen met de gevolgen: scheve tanden, het gebit sluit niet mooi aan of de kaken staan niet goed. Gelukkig is het nooit te laat voor een beugel, dankzij de onzichtbare beugel of Aligners van het merk Invisalign®.

Beugelbehandeling op latere leeftijd

Steeds meer volwassenen laten hun tanden en kiezen rechttrekken. Het is immers nooit te laat voor een beugelbehandeling. Belangrijk hierbij is dat het steunweefsel van de tanden en kiezen in goede gezondheid moet zijn, voordat je kunt beginnen aan de Invisalign® behandeling. Het merk Invisalign heeft zogeheten Aligners ontworpen, ofwel de onzichtbare beugel.

Onzichtbare beugel

Aligners zijn doorzichtige hoesjes van kunststof die je over je tanden heen kan plaatsen, waardoor je tanden als het ware recht geduwd worden. Deze hoesjes zijn gemaakt van polyurethaan, bevatten geen BPA en zijn zeer nauwkeurig afgewerkt voor een optimaal draagcomfort. Met behulp van de vrijwel onzichtbare aligners wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd. Er wordt steeds vaker gekozen voor dit soort beugels. Dit komt met name door het comfort die deze beugels bieden. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat je de beugels vrijwel niet ziet. 

Klikbare hoesjes

Het bijzondere aan deze beugel is dat de hoesjes simpel uit de mond kan worden gehaald. De hoesjes kun je over de tanden en kiezen klikken. Dus met eten, drinken en tandenpoetsen gaan de aligners gewoon uit de mond. De aligner is gemaakt van doorzichtig kunststof en wordt op maat gemaakt naar de afmetingen van jouw tanden en kiezen. Je voelt er nauwelijks wat van. Dit is een goede manier om toch zonder beperkingen te kunnen eten.

Orthodontist in Apeldoorn

Woon jij in Apeldoorn en zou je graag meer willen weten over een beugel nemen op latere leeftijd? Ga dan naar een orthodontist in Apeldoorn, bijvoorbeeld Sprenkelaar Tandartsen en Orthodontie (SPTO). Deze tandarts in Apeldoorn kan een behandelplan opstellen naar aanleiding van jouw wensen.