Thuis trainen doe je met deze fitnessapparaten

Thuis trainen doe je met deze fitnessapparaten

Sporten bij een sportclub of fitness is een prima manier om aan je lichaamsbeweging te komen. Maar het heeft ook zo zijn nadelen: je bent iedere maand veel geld kwijt aan lidmaatschap en het is vaak druk in de fitnessclub waardoor je niet de oefeningen kunt doen die je graag zou willen doen.

Daarom zijn er steeds meer mensen die het fijn vinden om thuis te trainen. Thuis trainen biedt ook verschillende voordelen: je hoeft niet te wachten voor oefeningen, kunt je eigen muziek draaien, en je ruikt enkel je eigen zweet.

Maar wat is dan de beste manier om thuis te trainen? In dit artikel geef ik je verschillende fitnessapparaten waarmee jij thuis kunt knallen!

Cardio Apparaten

Wil je graag snel gewicht verliezen of je conditie verbeteren? Dan zijn er verschillende fitness apparaten waarmee je dit kunt bereiken.

Crosstrainer

De crosstrainer is een populaire fitnessapparaat voor thuis te trainen. Het is een toegankelijke manier om te bewegen.Ook is de crosstrainer niet belastend voor de gewrichten in tegenstelling tot bijvoorbeeld een loopband. Wil je een goede crosstrainer kopen? Kijk dan eens bij de verschillende webshops zoals bij Verantwoord Afvallen. Er is genoeg keuze.

Hometrainer

Op een hometrainer doe je een fietsbeweging waarmee je voornamelijk het onderlichaam traint. Het is net als de crosstrainer een prima apparaat om je conditie te verbeteren of wat af te vallen door calorieën te verbranden.

Er is niet één van de twee beter dan de andere. Probeer de crosstrainer en hometrainer eens en kijk zelf welke je fijner vind.

Krachttraining

Wil je graag meer spiermassa? Dan is thuis krachttraining doen en regelmatig een eiwitshake drinken een perfecte manier om dit te bereiken. Er zijn verschillende manieren om thuis krachttraining te doen.

Dumbells of kettlebells

Dumbells en kettlebells zijn gewichten waarmee je verschillende oefeningen kunt doen en je het hele lichaam kunt trainen. Ze zijn niet duur en nemen thuis niet veel ruimte in beslag.

Kun je niet kiezen tussen dumbells of kettlebells? Ze lijken veel op elkaar. Dus het maakt niet veel uit welke je neemt. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Krachtstation

Heb je wat meer ruimte in huis? Dan is een krachtstation misschien iets voor jouw. Dit is een fitnessapparaat voor thuis waarmee je verschillende oefeningen kunt doen. Het kost een stuk meer dan dumbells en je hebt meer ruimte nodig maar je kunt met een goed krachtstation bijna net zoveel als bij de fitnessclub!

In dit artikel heb je ik je verschillende manieren laten zien waarmee jij thuis kunt trainen. Doe er je voordeel mee!