Ontgiften met een biologische detox sapkuur, het kan.

Ontgiften met een biologische detox sapkuur, het kan.

Is een biologische detox sapkuur iets voor jou? Of je nu dagelijks biologische producten gebruikt, veel beweegt en aan yoga doet, hoe gezond je levenswijze ook is, je ontkomt niet aan vervuiling van je lichaam. Niet alleen is de lucht in Nederland vervuilt door chemische industrie, veeteelt, vervoer en andere zaken, ook water is niet altijd schoon en zit vol met verontreinigingen. Daarbij komt dat je soms te veel vetten en koolhydraten consumeert die in je lichaam opgeslagen worden. En ook alcohol kan een negatief effect op je gezondheid hebben. Kortom, je lever heeft het soms zwaar te verduren en reiniging van lever en darmen kan een goed idee zijn. Een detox sapkuur van bijvoorbeeld 3 dagen kan uitkomst bieden. Het is één van de manieren om te detoxen en te ontgiften. Een sapkuur kan onderdeel zijn van een detox dieet, dat is een dieet waarbij ontgiften en afvallen centraal staat.

Waarom een biologische sapkuur beter voor je is.

Er zijn veel sapkuren verkrijgbaar. Maar 9 van de 10 detox sapkuren zijn niet biologisch. Dat wil zeggen dat de groente, fruit en kruiden die in de sapkuur verwerkt zijn, niet van biologische oorsprong zijn en géén EKO keurmerk hebben. Bij een sapkuur waarbij de gebruikte groente en fruit met niet biologische middelen bespoten is, sla je de plank flink mix. Je detoxt immers om te ontgiften en door niet biologische sapjes te gebruiken, krijg je weer middelen binnen die voor je gezondheid ongewenst zijn. En dat is nu juist niet de bedoeling bij een detox sapkuur. De beste detox kuur is gebaseerd op het het gebruik van middelen die de lever en lichaam ontlast en duurzaam en verantwoord is. Een detox dieet is van hetzelfde laken en pak. Ga alleen voor een detox dieet als je weer dat dit voor jou verantwoord is.

Is een detox kuur voor iedereen geschikt?

Een detox kuur is zeker niet voor iedereen goed. Zeker niet als je langer dan 3 dagen wilt gaan vasten. Of je nu kiest voor een detox sapkuur, detox voetpleisters of pillen, aan vasten en detoxen zit altijd een bepaald risico. Ben je bijvoorbeeld zwanger dan is afvallen en ontgiften geen goed idee. Heb je gezondheidsproblemen of ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten dan zeker ook niet. Detoxen is ook een "gezond verstand verhaal". Ontgiften met een detox sapkuur is best wel een goed idee maar zeker niet voor iedereen. Onderzoek daarom goed wat er bij jou past en koop en gebruik alleen een bepaalde detox kuur als je ervan overtuigd bent, dat dit zonder risico is en bij je past. Als je gezondheidsproblemen hebt, bijvoorbeeld door een ziekte of ernstig overgewicht, is het altijd zaak de huisarts te raadplegen voordat je iets gaat doen wat met afvallen, afslanken en detoxen te maken heeft.