Waarom een EV-BOX laadpaal kopen en wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Waarom een EV-BOX laadpaal kopen en wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Rijd je elektrisch en wil je een nieuwe laadpaal kopen? Kies dan bijvoorbeeld voor een EV-BOX laadpaal. Waarom je een EV-BOX laadpaal moet kopen? Het antwoord ervan vind je hier. De laadpaal is namelijk heel gebruiksvriendelijk en de meeste elektrische auto’s kunnen erop worden aangesloten.

Ben je nog niet overgestapt op elektrisch rijden en overweeg je eerst een elektrische auto te kopen voordat je de EV-BOX laadpaal laat installeren? In deze blog lees je over de voordelen van elektrisch rijden en waarom je vanaf nu nooit meer achter het stuur van een benzine- of dieselauto wilt stappen.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto's hebben in de toekomst ook veel gebruiksscenario's. Ze kunnen worden gebruikt voor woon-werkverkeer, leveringen en zelfs openbaar vervoer. Zelfs elektrische bussen worden steeds populairder in steden omdat ze goedkoper in onderhoud en gebruik zijn dan traditionele bussen op diesel. Elektrisch rijden heeft dan ook vele voordelen waar je als particulier en ondernemer van kunt profiteren. En door thuis een EV-BOX laadpaal te installeren, hoef je niet meer naar een openbaar oplaadstation om je auto op te laden.

1.      Voordeliger in brandstof

Elektrische auto's worden steeds goedkoper voor consumenten naarmate de technologie vordert. Maar voor veel autobezitters is het nog steeds duur om over te stappen van benzine- of dieselmotoren naar elektrische. Niet alleen de aanschafkosten van een elektrische auto vormen een probleem, maar ook de oplaadkosten. Toch ben je met elektrisch rijden goedkoper uit dan rijden op benzine. De kosten liggen lager en heb je een EV-BOX laadpaal thuis, dan worden de kosten alleen maar lager. En je kunt goed monitoren hoeveel kilowatt aan energie je kwijt bent met het opladen van de auto thuis.

2.      Veiliger

Elektrische auto's zijn veiliger dan traditionele auto's omdat ze geen verbrandingsmotor hebben en kunnen worden opgeladen via een stroombron als een EV-BOX laadpaal. Er is veel potentieel voor elektrische auto's om de veiligste voertuigen op de weg te worden. De toekomst van elektrisch rijden is beter dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen

3.      Stiller

Een voordeel van elektrische auto's is onder meer een lager geluidsniveau. Elektrisch rijden is stiller dan rijden op benzine omdat het over het algemeen stiller is door minder bewegende delen en wrijving. Dat maakt het rijden in een elektrische auto veel comfortabeler. Niet alleen voor jezelf, ook voor omstanders. Moet je voorstellen dat mensen die aan een drukke weg wonen, de hele dag ronkende motoren horen. Worden die vervangen door elektrische auto’s, dan zal het geluidsniveau aanzienlijk lager worden.

4.      Schoner en dus beter voor het milieu

Elektrische auto's zijn schoner dan benzineauto's vanwege de lagere uitstoot. Dit komt doordat een elektrische auto geen bewegende delen heeft en dus geen geluid maakt.

Een elektrisch rijdende auto is een batterij-aangedreven voertuig dat lange tijd kan worden gereden zonder te stoppen voor brandstof. Hij kan zonne-energie gebruiken om zijn motor aan te drijven, wat betekent dat hij niet hoeft te stoppen bij het tankstation, wat de milieu-impact van het rijden vermindert. Met een EV-BOX laadpaal aan huis draag je enorm bij aan een schoner milieu doordat je geen benzine meer hoeft te tanken. Elektrische auto's waren altijd duurder dan benzineauto's, maar ze worden tegenwoordig betaalbaarder naarmate de technologie vordert en de productie toeneemt.

5.      Elektrische auto's zijn zuiniger en veiliger dan auto's op benzine

Elektrische auto's worden steeds populairder vanwege hun milieuvriendelijkheid en veiligheid. Elektrische auto's zijn goedkoper in brandstof dan benzineauto's, maar ze moeten nog steeds worden opgeladen.

De eerste elektrische auto werd in 1828 uitgevonden door Dr. Samuel Morey, een Amerikaanse uitvinder die ook wel bekend staat als de "Vader van de elektrische auto".

Elektrische auto's hebben veel voordelen ten opzichte van benzineauto's: ze zijn goedkoper in brandstof, veiliger, stiller en schoner. Er zijn echter ook enkele nadelen: ze hebben geen groot bereik en hun batterijen moeten minstens één keer per twee weken worden opgeladen om ze voor langere tijd te laten werken.

Zijn er nadelen van elektrisch rijden?

Met de opkomst van het aantal elektrische auto’s en het toenemende belang van rijden op elektriciteit, kun je je afvragen of er ook nog nadelen ervan zijn. In wezen zou ik willen zeggen van niet. Zeker omdat de technologische ontwikkelingen binnen de auto-industrie erg snel gaan. Iedere error wordt meteen verholpen en waar mogelijk nog beter terug op de markt gebracht.

Als er dan een nadeel is van elektrisch rijden, is de investering die je doet in de nieuwe auto en de laadpaal aan huis. Want hoewel elektrische auto’s steeds beter en betaalbaarder worden, blijft het duur om een nieuwe auto te kopen. En waar veel mensen nog altijd kiezen voor een tweedehands wagen die veel goedkoper is, zijn de meeste elektrische auto’s nog nieuw.

Bovendien, bij een nieuwe elektrische auto heb je de optie een EV-BOX laadpaal op het bedrijf of thuis te laten installeren. Opnieuw een grote en tijdrovende investering. Maar op termijn zal je alleen nog maar profiteren van deze aankoop en kom je er echt achter dat je uiteindelijk veel voordeliger uit bent.

Waar vind ik een EV-BOX laadpaal?

De nieuwe elektrische auto staat in de garage. Klaar om gebruikt te worden en de nodige kilometers in te rijden. De benzineauto is wat jou betreft verleden tijd en jij profiteert vanaf nu van de voordelen van elektrisch rijden. Nu alleen nog een EV-BOX laadpaal kopen die je op je eigen oprit kunt laten installeren. Hoe weet je nu welke laadpaal jij nodig hebt?

Het beste wat je kunt doen is een professionele adviseur bij jou in de buurt om hulp te vragen. Diegene kan jou tot in detail uitleggen hoe de EV-BOX laadpaal werkt en of deze geschikt is voor jouw auto. En om het je helemaal gemakkelijk te maken, bieden de meeste leveranciers de mogelijkheid aan om de laadpaal te installeren. Het enige wat jij hoeft te doen, is aan te wijzen waar je de laadpaal wilt hebben. En na een paar uur kun je je elektrische auto op je eigen terrein opladen.