Wat betekent groen leven?

Wat betekent groen leven?

Veel mensen proberen tegenwoordig een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een schonere leefomgeving. Dit hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Zelfs met kleine ingrepen en veranderingen, kun je zelf zorgen voor minder uitstoot en vervuiling. In dit artikelen leggen we je uit hoe ook jij je steentje bij kunt dragen, zonder dat je hiervoor extra hoeft te betalen of veel moeite hoeft te doen.

Groener leven

Een beter, groener leven tegemoet gaat betekent voor iedereen iets anders. Hoe ver je wil gaan en wat je allemaal wel en niet bereid bent om te doen, verschilt per persoon. Dit is ook erg begrijpelijk en is logisch. Elk klein beetje helpt en voor iedereen is er wel iets dat je kunt doen (of niet kunt doen) voor een beter milieu. Ten eerste is het natuurlijk een goed idee om zo min mogelijk energie te gebruiken. Zo kun je overstappen op groene stroom, of gebruikmaken van zonnepanelen of andere vormen van energie. Het is namelijk goed om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken. Zorg dat je elektrische apparaten en licht tussendoor uitzet, zodat deze niet onnodig energie verbruiken. Je koelkast kun je ook een stukje lager zetten en als je je woning beter isoleert, hoef je minder te stoken. Dit bespaart energie, maar vaak ook kosten. Electronica hebben tegenwoordig ook een energielabel. Ook bij het aanschaffen van lampen heb je een keuze. Gloei- en spaarlampen verbruiken meer dan led lamp. Led Lampen zijn ook meestal een stuk praktischer en gaan veel langer mee. Het is dus voor jezelf ook handiger om te kiezen voor led.

Water en voedsel

Hiernaast kun je ook nog een bijdrage leveren door beter om te gaan met voedsel en water. Drinkwater is erg schaars, daarom kun je ervoor kiezen om zo min mogelijk water te verspillen. Je hebt hiervoor ook speciale kranen en douchekoppen. Je kunt zelfs water opvangen om te gebruiken voor planten. Het is ook veel beter voor de natuur om te kiezen voor biologische groenten. Ook op vlees en vis kunnen we veel besparen. Minder vlees eten is niet voor iedereen een goede optie, maar als je geen groot fan bent van vlees en / of vis, is het goed om dit wat minder te eten.