Wat is het verschil tussen dagbesteding en thuiszorg?

Wat is het verschil tussen dagbesteding en thuiszorg?

Wat is er nu fijner dan het krijgen van de hulp die je nodig hebt? Of je nu op leeftijd bent, of dat je op begeleid wonen zit en hulp nodig hebt. Iedereen heeft het recht op de hulp die ze nodig hebben. De meest voorkomende vormen van deze zorg zijn dagbesteding en thuiszorg. Ben jij nu benieuwd wat de verschillen zijn tussen de dagbesteding en de thuiszorg? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over! 

Dagbesteding 

De dagbesteding biedt ouderen de mogelijkheid om een dagje eropuit te gaan. Al helemaal wanneer deze ouderen ondersteuning nodig hebben op geestelijk en sociaal gebied. Naast dat deze dagbesteding voor ouderen is, zijn er ook jongvolwassenen welkom die last hebben van de volgende problemen: WMO, WLZ, verstandelijke beperking of psychosociale problemen. De dagbesteding zorgt ervoor dat mensen die normaal moeite hebben met het vullen van de dag toch een daginvulling vinden.

Wat doe je bij de dagbesteding? 

Bij het organiseren van een activiteit, wordt er altijd rekening gehouden met de interesses en de behoeftes van de deelnemers. Op deze manier zorg je ervoor dat de dagbesteding voor iedereen een geslaagde dag wordt. Als het gaat om de activiteiten kun je denken aan bijvoorbeeld knutselen en schilderen, maar ook aan een wandeling maken of een dagje in de tuin bezig. Daarnaast is er op zo’n dag ook altijd de gelegenheid om een praatje te maken, met andere deelnemers van de dag of met een begeleider. Ben je nu benieuwd wat er precies bij zo'n dagbesteding ouderen Emmen gebeurt? Dan raden we je aan om zo'n dagbesteding eens op te bellen.

De thuiszorg 

De thuiszorg kan de uitkomst bieden voor mensen die begeleiding nodig hebben, bij het huishouden of andere belangrijke zaken. Meestal komt het voor dat deze mensen op begeleid wonen geplaatst worden. Het fijnste van deze vorm van zorg is dat je deze zorg krijgt in je eigen huis. Je kan dus in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. En daarnaast ook de zorg krijgen die je nodig hebt. 

Wat doet de thuiszorg precies?  

Thuiszorg helpt je met name bij het uitvoeren van je dagelijkse taken in huis. Dit is het grootste verschil tussen thuiszorg en dagbesteding. Het kan dan ook maar zomaar zo zijn dat je van beiden gebruik kunt maken. Woon je in Heerenveen en merk je dat je wel wat thuiszorg kunt gebruiken? Zoek dan op huishoudelijke hulp Heerenveen en je zult tal van bedrijven vinden die je hierbij kunnen helpen. Je kunt hierbij denken aan hulp bij het huishouden, hulp bij persoonlijke verzorging, hulp bij financiële zaken of zelfs het bieden van een luisterend oor. De zorg die je krijgt, wordt dus volledig afgestemd op de behoefte die je hebt als het gaat om zorg en begeleiding. Daarnaast krijg je ook een persoonlijke begeleider voor de beste begeleiding.