5 ideeën voor een duurzaam relatiegeschenk

5 ideeën voor een duurzaam relatiegeschenk

Ondernemen is leuk, is uitdagend en is leerzaam. Sta je zelf ook op dit moment voor uitdagingen? Het kan nooit kwaad om je focus even van deze uitdagingen af te halen. In plaats daarvan kun je je bezig houden met andere dingen, bijvoorbeeld het bedenken van een relatiegeschenk.

Heb je de wens om een relatiegeschenk aan bijvoorbeeld je personeel, leveranciers of relaties te geven? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een duurzaam relatiegeschenk? Kijk dan eens naar onderstaande ideeën!

Bedrukte glazen

Een duurzaam relatiegeschenk moet praktisch zijn, moet geen schade aan de aardbol aanrichten en moet langere tijd gebruikt worden. Aan de hand van deze criteria kom je al snel bij bedrukte glazen uit. De drinkwaren bedrukken is snel gepiept, kost niet de hoofdprijs en is ook nog eens duurzaam.

Ga maar eens na hoelang je van een drinkglas gebruik kunt maken. Ga maar eens na hoe glas verkregen wordt. En ga maar eens wat de ontvanger aan een glas heeft. Zoals je merkt, voldoet een bedrukt glas aan alle ‘eisen’ van een duurzaam relatiegeschenk.

Katoenen tassen

Lange tijd was het voor bedrijven normaal om tassen als relatiegeschenk te geven. Een leuk cadeau, maar veel van die tassen zijn niet recyclebaar. Kies daarom altijd voor een tas van katoen, indien je graag een tas als relatiegeschenk wilt geven. Het leuke (en belangrijke) is dat je zo’n tas ook nog met bijvoorbeeld je logo kunt bedrukken.

Solar powerbank

Als we het over een duurzaam product hebben, hebben we het over een solar powerbank. Zo’n powerbank laadt zichzelf op en is vervolgens in staat om bijvoorbeeld een smartphone op te laden. Doordat dit volledig met zonne-energie gebeurt, hoeft er géén stroom aan te pas komen. Een perfect voorbeeld van duurzaam leven dus!

Kurken notitieboek of agenda

Een nadeel van een normaal notitieboek of agenda is dat hier papier voor gebruikt wordt. Papier wordt verkregen door bomen te kappen, waardoor dit geen duurzaam product is. Gelukkig kun je tegenwoordig ook voor een notitieboek of agenda van kurk kiezen. Een prima duurzaam relatiegeschenk.

Solar speaker

Tot slot is ook een solar speaker erg leuk om te geven. Een solar speaker werkt op zonne-energie, biedt een prima geluidskwaliteit en ziet er ook nog tof uit. Dat laatste is zeker het geval als je de solar speaker met bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of logo laat bedrukken. Bovendien heb je tegenwoordig de keuze uit meerdere soorten solar speakers.