Dit zijn de kenmerken van praktijksoftware

Dit zijn de kenmerken van praktijksoftware

Praktijksoftware is een systeem met vele voordelen. We tonen de vier belangrijkste om je beeld over deze mogelijkheid compleet te maken.

Meer tijd beschikbaar

Zonder praktijksoftware zit je meerdere avonden per week de administratie handmatig in te voeren. Deze activiteit vervalt meteen, omdat de digitale structuur de taken overneemt. Dat betekent dat bijvoorbeeld een patiënt de noodzakelijkste gegevens thuis al invult. Vervolgens begint de professional direct aan het spreekuur zonder eerst de aangeleverde informatie te controleren. Bovendien kun je de vrijgekomen uren besteden aan het automatiseren van de centrale plek. Zo bouw je aan een online stelsel dat voortdurend nieuwe automatismen telt.

Snelheid

Een behandelproces kent constant oponthoud, doordat cliënt naar een afspraak moet komen om onder andere oefeningen te krijgen, de voortgang te bespreken en vragen te stellen. Je begrijpt dat deze gang van zaken effectiever kan en daar zorgt een praktijksoftware voor. Dat komt doordat mensen zelf de oefenstof bekijken, antwoorden verschaffen dankzij een chatrobot en met een plan van aanpak op de hoogte zijn van hun ontwikkeling. Hierdoor letten de experts alleen op het proces en grijpen in als dat nodig is. Daarnaast stijgt het aantal aanmeldingen bij een organisatie, want een persoon is altijd op zoek naar de locatie om perfect geholpen te worden.

Hogere betrokkenheid

In ieder cliëntenbestand bestaat er een groep dat zich niet houdt aan de afspraken, vanwege het gebrek aan perspectief in de meesten gevallen. Zulke houdingen veranderen mee met de overgang naar andere apparatuur. Ze zien namelijk op het scherm hoelang het duurt om te revalideren om daarna de draad weer op te pakken in hun geliefde gebied. Daarbij hoef je niet meer te bellen naar de groep die verzuimt. Ze zijn immers zelf verantwoordelijk om de vraag om te draaien in een oplossing. Kortom: minder werkuren en meer resultaten. Dat is toch perfect?

Inzichten

Dat geldt ook voor het laatste deel van dit artikel, aangezien je met de aankomende methode continu data verzamelt waarmee je je plannen optimaliseert. Daardoor draait het proces na een aanpassing nog beter en noteer je in korte tijd de positieve uitkomsten van je innovatieve ideeën. 

En dat is toch waarover je droomt als deskundige?