Wat doet een fysiotherapeut in Almere?

Wat doet een fysiotherapeut in Almere?

Een fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met zijn kennis helpt de therapeut bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van jouw fysieke klachten. Fysiotherapie Almere helpt jou bij het onderzoeken van de mogelijke oorzaak van jouw pijn. Wanneer de oorzaak bekend is, wordt er een behandelplan opgesteld om de klachten te verminderen of te verhelpen. Er zijn verschillende soorten behandelingen om jouw pijn weg te nemen. Deze worden vaak gecombineerd met lichamelijke oefeningen voor thuis of ondersteunde middelingen.

Wat kan een fysiotherapeut voor jou betekenen?

Klachten kunnen om verschillende redenen ontstaan. Zo kan het zijn dat jij een sportblessure of gewoon een verkeerde beweging maakt. Ook door het gevolg van een ongeluk, ziekte of simpelweg doordat het lichaam ouder wordt. De fysiotherapeut zorgt ervoor dat jij optimaal kan bewegen ongeacht de oorzaak. Door de resultaatgerichte benadering gaan jij en de therapeut werken naar klachtenvermindering of het verhelpen van de klacht. Iedereen kan zonder verwijzing terecht bij de fysiotherapeut. Controleer bij een intake of jij voldoende fysiotherapiebehandeling in jouw zorgpakket hebt zitten. Hoe werkt een behandeling?

- Jij ontvangt een verwijzing van een dokter of gaat zelf met klachten naar een therapeut.

- Samen met de therapeut wordt er een intake ingepland.

- Bij de intake wordt de oorzaak gediagnosticeerd en een behandelplan opgesteld.

- De therapeut past een behandeling toe die het beste bij de klacht past.

- De klachten nemen af of verdwijnen.

Soorten fysiotherapie

Afhankelijk van jouw klacht zijn er vele soorten behandelingen mogelijk. Elke soort behandeling heeft weer zijn eigen naam. Daarnaast kan een fysiotherapeut gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van een van deze behandelingen. Een voorbeeld hiervan is manuele therapie. Manueel therapeut Almere vertelt dat hierbij dieper wordt ingegaan op de diagnostiek van het probleem. Er wordt niet alleen geholpen bij het verbeteren van het bewegen van de spieren, maar er wordt ook gekeken naar de houding. Dit gebeurt om problemen in de toekomst te voorkomen.

Wie betaalt de behandelingen voor fysiotherapie?

De zorgverzekering betaalt de behandelingen van de fysiotherapeut. Het is afhankelijk van het pakket dat jij afneemt bij de zorgverzekering. Vaak zit er 6, 9 of 20 behandelingen standaard in het pakket. Heb jij meer behandelingen nodig hebt, zijn de kosten voor jezelf. Tenzij het een chronische aandoening is. Dan zijn de kosten in veel gevallen voor de zorgverzekering.