Wat is verveine thee en waar is het goed voor?

Wat is verveine thee en waar is het goed voor?

Verbena of verveine thee wordt al eeuwenlang gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Het kan ook oraal worden geconsumeerd vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Verveine wordt meestal gebruikt in de keuken, omdat het een heerlijke geur en zoete smaak geeft aan gerechten zoals soepen, salades, sauzen of desserts!

Wat is verveine thee?

Verveine, of verbena-thee, is een theesoort die wordt gemaakt van de verbena plant. De verbena plant is een bloeiende plant die inheems is in Amerika en Europa. Van de bladeren en bloemen van de plant wordt dus verveinethee gemaakt, die een verfrissende smaak en veel gezondheidsvoordelen heeft.

Verveine thee is een verfrissende, geurige thee die al eeuwenlang in Zuid-Frankrijk wordt gebruikt. Oorspronkelijk werd het gebruikt om maagpijn en misselijkheid te kalmeren, maar later hebben mensen nog veel meer voordelen van verveine-thee ontdekt. In feite is verveine goed voor zowat alles!

Hoe smaakt verveine?

De verbena plant geeft verveine een lichte en citroenachtige smaak. Het heeft ook een lichte hint van munt, waardoor verveine zich onderscheidt van andere soorten thee. Veel mensen die denken dat ze niet van thee houden vinden verveine verfrissend, lekker en zelfs verslavend.

Gezondheidsvoordelen van verveine thee

Verveine thee is een van de meest heilzame theesoorten die je kunt drinken. Niet alleen smaakt het heerlijk, maar verveine thee heeft een lange lijst van gezondheidsvoordelen. Laten we eens kijken naar een aantal van hen:

1.       Verveine thee is een natuurlijke ontgifter. Het helpt bij het wegspoelen van gifstoffen uit je lichaam, wat je algehele gezondheid kan verbeteren.

2.       Verveine thee is een geweldige manier om ontstekingen te verminderen. Het kan helpen om gezwollen spieren en gewrichten te verzachten, en het vermindert ontstekingen die acne en andere huidproblemen veroorzaken.

3.       Verveine thee is ook een natuurlijk antihistaminicum. Als u last heeft van allergieën, kan het drinken van verveinethee helpen de symptomen te verminderen.

4.       Verveine bevat flavonoïden die uw risico op hartaandoeningen kan verminderen volgens Family Sponge.

5.       Verveinethee is een mild diureticum. Als u vaak moet plassen, kan verveinethee helpen de frequentie en de pijn van het plassen te verminderen.

Zoals je kan zien is verveine dus een kruid dat zowel in de keuken als voor medicinale doeleinden kan gebruikt worden. Het heeft vele toepassingen en een van de meest populaire manieren om het te gebruiken is door het drinken van verbena thee.

De bladeren van de verbena plant zitten vol met antioxidanten zoals vitamine C, die helpt ontstekingen op je huid of inwendig (zoals menstruatiekrampen) te verminderen. Verveine bevat bovendien ook flavonoïden die helpen beschermen tegen hartaandoeningen en kankercellen.