Duurzame weetjes over het onderhouden van beddengoed

Duurzame weetjes over het onderhouden van beddengoed

Om lang en duurzaam van een gezellige en zachte beddengoed set te kunnen genieten, moet u op de juiste verzorging letten. Beddengoed van zuiver katoen kan meestal binnenstebuiten worden gewassen op 60 °C, maar altijd volgens de aanwijzingen van de fabrikant op het wasetiket. Sluit alle knopen en ritsen. Om te drogen kan het beddengoed zonder problemen in de droger of aan de lucht worden gedroogd. Vooral voor het eerste gebruik moeten dekbedovertrekken altijd gewassen worden. De eerste wasbeurt moet altijd volgens de aanwijzingen van de fabrikant worden uitgevoerd (meestal 60° C), omdat hierdoor de kleuren op de vezel worden gefixeerd, hun glans lang behouden blijft en overtollige kleurpigmenten worden verwijderd. U kunt het beste gekleurde en milde schoonmaakmiddelen gebruiken.

Hoe vaak moet het beddengoed worden verschoond?

U brengt tot 60 uur per week door in uw beddengoed en geeft tot 0,5 liter zweet per nacht af aan het beddengoed. Daarom moet u uw beddengoed om de twee tot vier weken verschonen om mijten, bacteriën en schimmels geen kans te geven. Voor mensen met een huisstofallergie of een hoge zweetproductie is het raadzaam de hoezen elke week te vervangen

Welke maten beddengoed zijn er eigenlijk beschikbaar?

Online kunt u gemakkelijk allerlei beddengoed vinden, namelijk hoeslakens, matrasbeschermers, moltons, dekbedden, dekbedovertrekken zijn standaardmaten en bedovertrekken vinden. Maar ook een kwaliteit kussensloop of onderlaken De vuistregel voor het kiezen van een maat is dat het dekbed 20 cm langer moet zijn dan de lichaamslengte. Als u veel weegt, is een breder dekbed aan te bevelen. Het kussen is een kwestie van persoonlijke voorkeur. 

Dekbedden in welke afmetingen

De standaardmaat voor dekbedden in Duitsland is 135 x 200 cm. Deze maat wordt vaak gebruikt voor alleenstaanden. Een andere populaire maat is 155 x 200 cm, waardoor niet alleen alleen alleenstaanden genoeg ruimte hebben om zich te nestelen. Deze maat is ook ontworpen voor mensen met een hoger lichaamsgewicht. 140 x 200 cm , 155 x 200 cm , 155 x 220 cm, 220 x 200 cm  en 220 x 220 cm.

Beddengoed maten voor kinderen

Voor kinder beddengoed in de wieg heeft het dekbed een afmeting van 80 x 80 cm. Het bijpassende platte kussen is 35 x 40 cm. 

Tot de leeftijd van vijf jaar wordt een beddengoed maat van 100 x 135 cm en 40 x 60 cm voor het kussen aanbevolen. Daarna kan het standaardformaat van 135 x 200 cm worden gebruikt.