Tandpastabletten, het nieuwe alternatief voor tanden poetsen?

Tandpastabletten, het nieuwe alternatief voor tanden poetsen?

Is tanden poetsen niet meer dan je denkt? Er zijn steeds meer alternatieven voor tanden poetsen op de markt. Één van die alternatieven zijn de tandpastabletten. Tandpastabletten beloven een schonere mond te geven dan tanden poetsen en ze zouden ook beter zijn voor je gebit. Lees in dit artikel alles over tandpastabletten en of ze het nieuwe alternatief voor tanden poetsen kunnen worden!

Hoe werkt het?

Tandpastabletten zijn niet zoals gewone tandpasta. Ze bevatten geen fluoride en ze zijn veel harder. Tandpastabletten moet je oplossen in water en je moet ze dan met een speciale borstel aanbrengen op je tanden. De borstel is meestal inbegrepen bij het aankoop van de tabletten.

Na het aanbrengen van de tandpasta, moet je goed spoelen met water. Spoel altijd twee keer na elke maaltijd of wanneer je tandpasta gebruikt.

Tandpastabletten zijn niet schadelijk voor je gebit en ze helpen je tanden ook schoner te maken dan normale tandpasta. Tandpastabletten bevatten meestal natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je gebit.

Waarom tandpastabletten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor tandpastabletten in plaats van normale tandpasta. Sommigen vinden het gewoon prettiger om met tandpastabletten te werken in plaats van met een tube tandpasta. Ze zijn er met verschillende smaken, zoals bijvoorbeeld tandpasta tabletten met mint smaak. Een andere goede reden om deze tabletten te gebruiken, is dat ze ook makkelijk mee te nemen zijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Anderen vinden dat tandpastabletten beter zijn voor je gebit. Tandpasta’s kunnen namelijk fluoride bevatten en sommige mensen denken dat dit schadelijk is voor je tanden.

Tandpastabletten zijn een goed alternatief voor tanden poetsen, maar ze zijn niet perfect. Er zijn namelijk ook nadelen aan het gebruik van tandpastabletten.

Redenen om geen tandpastabletten te gebruiken?

Tandpastabletten zijn weliswaar geschikt om je gebit te reinigen, maar ze zijn niet zo krachtig als tandenborstels. Je hebt dus meer tijd nodig om je tanden schoon te maken met tandpastabletten.

De tabletten zijn ook wat duurder dan normale tandpasta en bij sommige moet je er dan ook speciale borstels voor aanschaffen. Dit is niet overal het geval, want in sommige gevallen krijg je deze er ook bij.

Als je kies voor tandpastabletten, let dan wel op dat je de tabletten koopt die fluoride bevatten. Fluoride is namelijk goed voor je gebit en helpt cariës voorkomen.