Te hard werken, schadelijk voor je gezondheid?

Te hard werken, schadelijk voor je gezondheid?

Door de jaren mee is de cultuur rondom mentale klachten enorm veranderd, steeds meer mensen durven er voor uit te komen dat ze last hebben van mentale moeilijkheden. Veel mensen krijgen last van hun eigen gedachtes, en dat kan een hoop verschillende soorten oorzaken hebben. Een van de oorzaken die met de jaren mee steeds vaker voor komt, is een burn out. Deze wordt vaak veroorzaakt door dat mensen te hard werken en te veel eisen stellen aan zichzelf waardoor het hen mentaal te zwaar word en dat ze een breekpunt bereiken. Dit wil je natuurlijk kosten wat het kost voorkomen voor jouw mentale gesteldheid. Wil je meer weten over wat jij kan doen om een burn out te voorkomen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat gebeurd er als je teveel van jezelf eist?

Veel mensen hebben het gevoel dat ze heel veel dingen moeten. Als moeder moet je een interessante baan hebben, je moet goed voor je kinderen zorgen, je moet een sociaal leven onderhouden en je moet er ook nog eens tip top uitzien. Al deze verplichtingen en de sociale druk kunnen iemand te veel worden, het kan zijn dat iemand beland in een burn out. Dit betekend dat je jezelf te lang te erg hebt gepushed, en dat dat niet langer meer zo door kan gaan. Het herstellen van een burn out gaat erg langzaam en is een zwaar proces, daarom kan je er beter voor zorgen dat je het voorkomt.

Wat kan je doen als je een burn out hebt?

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je een burn out hebt, dan is het natuurlijk tijd om aandacht aan jezelf te besteden en hiervan te helen. Zo zijn er dan ook burnout preventie en herstel trainingen die je kan doen om hier weer zo goed als mogelijk boven op te komen. Door het volgen van zulke trainingen kan je bijvoorbeeld traumacoaching krijgen en op deze manier kan je op zoek gaan naar de oorzaak van je mentale klachten. Als je de oorzaak weet kan je er mee aan de slag om het op te lossen.

Minder stress is soms veel beter

Het is erg belangrijk om op jezelf en je mentale gezondheid te blijven letten, vooral tijdens stressvolle periodes in je leven waar je het wel eens wat zwaar in kan hebben.